Ha egy ultrarövid cikket szeretnénk írni a csapatépítő tréningek hatékonyságáról, ezzel a két szóval össze is foglalhatnánk a lényeget: “egységben az erő!” Mi azonban kicsit részletesebben szeretnénk kifejteni, hogy miben rejlik az igazán jó csapatépítő tréningek ereje, és mitől olyan elképesztően hatékonyak.

Magyarországon már sokéves múltra tekintenek vissza az igényesen megszervezett, minőségi tréningek, de ha őszinték akarunk lenni, a köztudatban mégis, egészen napjainkig, valamiféle céges iszogatásként azonosítják ezeket a kicsit sem erről (na, jó, kicsit talán mégis, erről is) szóló programokat.

Ha csapatépítő tréningre gondolunk, egyszerre beszélhetünk továbbképzésről és céges buliról, ám a lényeg ennél sokkal mélyebben van. A tréningek esszenciája nem a szakmai tudás átadása, és nem is a felhőtlen bulizás. Mindamellett, hogy természetesen ezek is szerepet kapnak, a fókusz itt inkább az emberi kapcsolatok elmélyítésén van. Ilyen alkalmakkor ugyanis lehetőségünk van kollégáinkat emberibb oldalukról is megismerni. Mialatt kikapcsolódunk és feltöltődünk, munkahelyi kapcsolataink – legyen szó munkatársi, vagy főnök-beosztott kapcsolatról – egy mélyebb, harmonikusabb szintre emelkedhetnek.

Természetesen, az ilyen légkör megteremtéséhez nem elegendő néhány órát együtt tölteni, ezért szerencsés, ha valamivel hosszabb programban gondolkodunk. Felmérések alapján tudjuk, hogy a munkavállalók közel 80%-a szívesebben vesz részt egy kétnapos, ottalvós csapatépítő tréningen, mint egy rövidebb eseményen. Ez azért is érthető, mert idő kell ahhoz, hogy elszakadjunk a hétköznapi, megterhelő feladatok nyomasztó súlya alól, és egy oldott, fesztelenebb hangulatba kerüljünk.

S ha már a légkör, nagyon érdemes odafigyelnünk a tréningek helyszínére is. Egy nyugodt, kellemes hangulatú vidéki panzió tökéletes kiindulópontja lehet egy csapatépítő tréningnek, ám, ha az időjárás engedi, érdemes minél több időt a szabadban töltenünk. Összehasonlíthatatlanul könnyebben oldódunk fel egy kisebb túra alkalmával a természetben, a szabad levegőn, mint összezárva a négy fal közé egy, akár prémium minősítéssel rendelkező szállodában.

Azt, hogy csapatépítő tréningként milyen feladatokat találunk ki, csak a képzeletünk gazdagsága, és a büdzsé keretei szabják meg. Kezdetben ’vala’ a céges disznóvágás. Nem rossz ötlet, de lássuk be, eléggé szezonális.

TIPP:

Csapatunk szervezésében neked és munkatársaidnak lehetőségetek van olyan csapatépítő tréningen részt venni, amely fotós tematikára épül, és amelynek keretein belül valós feladatot kell megoldanotok különböző szerepekbe bújva. Így lesz a főnökből fotós asszisztens, modell a titkárnőből, vagy stúdióvezető az alkalmazottból. Tréningjeink célja a közös munka, és egymás szerepének oldott, kötetlen, felszabadult hangulatban történő megismerése.